dissabte, 13 d’octubre del 2012

Liza Minelli


Nascuda el 12 de març de 1946 a Hollywood (Califòrnia)  i filla de la també cantant i actriu Judy Garland i del director cinematogràfic Vincente Minnelli,  Liza Minelli ha estat una de les cantants i actrius més interessants de la segona meitat del segle XX.

Si en un article anterior us parlava de Bobby Macferrin i de la seva capacitat quasi màgica per improvisar i utilitzar la veu amb tot el cos, avui, en parlar de la Minelli,  voldria destacar-ne la força, la visceralitat, la seva capacitat d'entregar-se en cos i ànima a una cançó... D'interpretar-la com si fos la última cosa que pogués fer a la vida.

Us en mostraré alguns vídeos i us explicaré algunes coses curioses.


Abans de res però, i per aquelles i aquells que en volgueu tenir més informació, us deixo l'enllaç amb la seva pàgina web oficial.

El primer vídeo que us proposo és el de "New York, New York"

Molta gent creu que aquesta cançó és de Frank Sinatra però la història és molt diferent...




New York, New York era el tema principal de la pel·lícula del mateix títol que va estrenar el director Martin Scorsese l'any 1977.

Scorsese venia de fer "Taxi Driver" que havia estat un gran èxit, i amb "New York, New York" va voler fer un homenatge musical a la seva ciutat. Els protagonistes (interpretats per Liza Minelli i Robert De Niro) son una parella de músics (un saxofonista i una cantant) que cerquen l'èxit en aquesta ciutat.

La pel·lícula va ser un fracàs de taquilla i la productora va tallar-ne el metratge dels 163 minuts originals a 136... Scorsese va patir una greu depressió.
Però heus ací que, al cap de tres anys al senyor Frank Sinatra la cançó li va agradar i va decidir gravar-la...

Avui tothom pensa que "New York, New York" és una cançó d'en Sinatra i ningú no la relaciona ni amb Liza Minelli ni molt menys amb Martin Scorsese...


Un altre vídeo:



Aquest tema que interpreten Liza Minelli i el fantàstic Joel Grey forma part (evidentment) de "Cabaret". Amb aquesta pel·lícula Liza Minelli va obtenir un Oscar a la millor actriu, Joel Grey l'Oscar al millor secundari i Bob Fosse l'Oscar a la millor direcció.

Algunes curiositats sobre "Cabaret"

Diuen que Liza Minelli es va presentar al primer casting del primer muntatge teatral de Cabaret. Als responsables del muntatge la Minelli no els va semblar prou bona i van agafar un altra actriu: Jill Haworth.
Poc es podien imaginar en aquell moment que, anys més tard i gràcies a la pel·lícula, quan recordem el personatge de Sally Bowles el veiem amb la cara, el cos i la força de Liza Minelli.



 

1 comentari:

  1. Teton Mountain Bike - Titanium Woods
    Teton Mountain Bike. This trail is part of the Teton Mountain Bike family, owned by Teton Mountain, and built by titanium nose hoop Teton Mountain to titanium aftershokz provide users camillus titanium knife a oakley titanium glasses full range of  Rating: 4.5 titanium white acrylic paint · ‎1 review · ‎$5.99 · ‎In stock

    ResponElimina