diumenge, 21 d’octubre del 2012

Ute Lemper



Segueixo amb les meves musses del Cabaret!

Ute Lemper va néixer a Münster (Alemanya) el 4 de juliol de 1963. El seu pare era banquer i la seva mare cantant d'òpera. Va estudiar piano i dansa clàssica, i ja de molt jove va començar a cantar en clubs de jazz. Amb 16 anys es va unir al grup punk "The Panama Drive Band" i posteriorment va estudiar teatre clàssic al seminari Max Reinhardt, i posteriorment al Staatstheater de Stuttgart.
Podeu visitar la seva pàgina oficial.

Com que el gruix de la seva carrera s'ha desenvolupat sobre els escenaris més que en el cinema (on també ha tingut aparicions de las que us parlaré mes tard) la popularitat de la Ute Lemper no és tan generalitzada com la de la Liza... Per això he pensat que abans de seguir parlant-ne, seria bo que us la presentes (si és que no la coneixeu):

Senyores i senyors, Ute Lemper:




Si en l'article anterior us parlava de la passió i el desbordament emocional de la Liza Minelli, de la Ute Lemper m'agradaria destacar-ne el pragmatisme, el control i el càlcul qué, potser sense semblar-ho a simple vista (com a bona alemanya ), exerceix  en les seves interpretacions.
Força i delicadesa, una tècnica de cos, veu i emocionalitat molt mesurades. En els concerts de la Ute no hi ha lloc per els imprevistos. 


Des de bon principi Ute Lemper té clar per quin camí ens vol conduir. Per a mi, és una narradora genial. Així com amb la Liza tinc la impressió de que el què t'explica li està passant a ella  en aquell precís moment, amb la Ute saps que la historia no l'ha viscut ella directament, però no per això deixa de ser sorprenent la capacitat que té de transmetre i transportar-te a un món en el qual et sents acollit i meravellat.Ute Lemper és, sens dubte, una de les meves inspiradores.

En el següent vídeo la podem gaudir interpretant "Corona", un poema de Paul Celan musicat per Michael Nyman, a qui veiem dirigint l'orquestra:



Amb la seva impecable formació i el seu indiscutible talent, la vida professional de Ute Lemper va començar molt aviat fent papers protagonistes en diferents musicals.
A Viena va formar part del repartiment de Cats, el paper protagonista del musical Peter Pan. Va fer una recreació teatral del personatge de "Lola" que interpretava Marlene Dietrich a la pel·lícula "Der blaue Engel".... (Aquí en podeu escoltar el meu particular homenatge jazzero a la Lola de la Dietrich)  I ( ja veieu que tot quadra) va interpretar a la "Sally Bowles"  en el muntatge de Cabaret que va fer Jerôme Savary a París i amb el que va guanyar el premi "Molière" l'any1988.


Veiem però un altre vídeo en el que interpreta temes clàssics del cabaret alemany: "Allein" "Lili Marlen" i "Black Market":



Com podeu comprovar, Ute Lemper és una de les grans cantant-actrius, de les més grans...
A mí personalment el que més m'agrada son les seves versions de temes de Kurt Weill i Bertold Brecht ( de qui prometo parlar-vos en un proper article). Però també m'arriven al fons de l'ànima les seves cançons franceses (versions d' Édith Piaf) aquí podeu sentir "La vie en Rose" i "je ne regrette rien":



I per acabar us deixo amb un tema essencial d'aquest gènere del cabaret que retrata, gairebé sempre, la fragilitat de dones fortes a qui toca viure vides complicades... "Milord"



La propera setmana us continuaré parlant de les meves musses del cabaret. 

Podeu deixar els vostres comentaris, preguntes o suggerències i miraré de respondre tan aviat com pugui. 



1 comentari:

  1. If you wish to overcome this gambling nightmare, you are going to have to speculate plenty of time and money in order to to} complete it. The rewards for doing so are often 1xbet price it, but you could be in for the long haul - so be prepared. Oh, and if you're towards the timeless artwork of "save-scumming", you must to} abandon that moral pony for this one. These days the ball is most probably high impact plastic, but initially it was manufactured from ivory.

    ResponElimina